Červenec 2011

PŘIKÁZÁNÍ ŠTĚSTÍ

31. července 2011 v 21:50 | www.narucsvetla.wz.cz |  Duchovno-poučné
Tato slova údajně pověděl svým učedníkům Ježíš Nazaretský v době putování po Egyptě.
Fragmenty těchto ponaučení jsou zachyceny v kanonických evangeliích.
Celé jsou zaznamenány v takzvaných kumránských svitcích, jež byly nalezeny
v Palestině u Mrtvého moře v polovině dvacátého století........

PŘIKÁZÁNÍ ŠTĚSTÍ

Když sešel z hory, kde přivítal východ Slunce, řekli ti, kdo se shromáždili u úpatí hory :

- Jsi pro nás zdroj inspirace. Tvá slova mění srdce a tvá moudrost rozjasňuje rozum.
Toužíme ti naslouchat. Pověz nám, kdo jsme ?

Usmál se a řekl :

Jste světlo světa.
Jste hvězdy. Jste chrám pravdy.
V každém z vás je vesmír.
Podřiďte rozum srdci, ptejte se svého srdce, poslouchejte skrz svou lásku.
Blažení jsou ti, kdo znají jazyk bytí.

- Jaký je smysl života ?

Život je cesta, smysl i odměna.
Život je tanec lásky.
Vaše poslání je rozkvést.
Být je veliký dar.
Váš život je součástí historie vesmíru.
Život je krásnější než všechny teorie.
Život je důvod k oslavě.
Život je cenný sám o sobě.
Život se odehrává v přítomnosti a smysl přítomnosti je být v ní přítomen.


- Proč nás pronásleduje neštěstí ?

Co jste zaseli, to také sklízíte.
Neštěstí je vaše volba.
Chudoba je výtvor člověka.
Hořkost je plod nevědomosti.
Když obviňujete, ztrácíte sílu.
Když po něčem toužíte, zaháníte štěstí.
Probuďte se.
Žebrák je ten, kdo si neuvědomuje sám sebe.
Ti, kdo nenajdou vnitřní království, jsou bezdomovci.
Kdo zbytečně plýtvá časem, stává se ubožákem.
Nedělejte ze svého života živoření.
Nedovolte davu, aby zničil vaši duši.
Ať bohatství není vaším prokletím.

- Jak přemoci neštěstí ?

Neodsuzujte se.
Nezříkejte se sami sebe, neboť jste božští.
Nesrovnávejte a nerozdělujte.
Za všechno děkujte.
Radujte se, neboť radost koná zázraky.
Milujte se, neboť kdo miluje sám sebe, miluje i ostatní.
Blahořečte nebezpečí, neboť odvážní nalézají blaženost.
Modlete se, pociťujete-li radost, a neštěstí se vás nedotkne.
Modlete se, ale neobchodujte s Bohem.
A vězte, že vychvalování je pro duši nejlepší modlitba a štěstí je nejlepší strava.


- Jak dosáhneme štěstí ?

Šťastní jsou ti, kdo jsou vděční.
Šťastní jsou ti, kdo jsou klidní.
Šťastní jsou ti, kdo našli ráj v sobě samém.
Šťastní
jsou ti, kdo přijímají dary s radostí.
Šťastní jsou ti, kdo hledají.
Šťastní jsou ti, kdo jsou probuzení.
Šťastní jsou ti, kdo naslouchají hlasu Božímu.
Šťastní jsou ti, kdo naplňují svá poslání.
Šťastní jsou ti, kdo poznali jednotu.
Šťastní jsou ti, kdo se meditací přibližují k Bohu.
Šťastní jsou ti, kdo žijí v harmonii.
Šťastní jsou ti, kdo vidí krásu světa.
Šťastní jsou ti, kdo se otevřeli slunci.
Šťastní jsou ti, kdo plynou jako řeky.
Šťastní jsou ti, kdo jsou připraveni přijmout štěstí.
Šťastní jsou ti, kdo jsou moudří.
Šťastní jsou ti, kdo si uvědomují sami sebe.
Šťastní jsou ti, kdo milují.
Šťastní jsou ti, kdo vychvalují život.
Šťastní jsou ti, kdo tvoří.
Šťastní jsou ti, kdo jsou svobodní.
Šťastní jsou ti, kdo odpouštějí.

- V čem je tajemství hojnosti ?

Váš život je nejcenější šperk v klenotnici Boha.
Bůh je šperk lidského srdce.
Bohatství uvnitř vás je nesmírné a hojnost kolem vás nevyčerpatelná.
Čím více dáváte, tím více dostáváte.
Svět je dost bohatý, aby se každý stal bohatým.
Nevyčítejte si bohatství.
Štěstí stojí na prahu vašeho domu.
Otevřete se hojnosti a přeměňte vše v životě ve zlato.
Blažení jsou ti, kdo našli poklad v sobě samém.


- Jak žít ve světle ?

Žijte naplno každý okamžik svého života.
Život, který není prožit naplno, vyvolává zatrpklost.
Vězte, že co je uvnitř, to je i vně.
Temnota světa pochází z temnoty v srdci.
Člověk je zárodek slunce.
Meditace o Bohu je rozpuštění se ve Světle.
Jasná mysl je jako záře tisíci sluncí.
Blažení jsou ti, kdo touží po světle.

Jak dosáhnout harmonie ?

Žijte prostě.
Nikomu neškoďte.
Nezáviďte.
Ať vás pochybnosti očišťují, ale neoslabují.
Zasvěťte život kráse.
Tvořte kvůli tvoření, ale ne kvůli ocenění.
Jednejte s bližními otevřeně.
Změňte minulost.
Přinášejte do světa něco nového.
Naplňte tělo láskou.
Staňte se energií lásky.
Láska vše oduševňuje.
Kde je láska, tam je Bůh.

- Jak dosáhnout dokonalého života ?

Šťastný člověk dokáže změnit mnoho lidí.
Nešťastní zůstávají otroky.
Štěstí miluje svobodu.
Radost je tam, kde je svoboda.
Pochopte podstatu štěstí.
Otevřete se světu a svět se vám otevře.
Jestliže přestanete být v opozici, stanete se vládcem.

- Jaká je podstata reality ?

,,Já" je jméno věčnosti.
Uvědomění si sama sebe jsou dveře do vyšší reality.
Uvědomění si sama sebe je klíč k přeměně.
Když najdete odpověď na otázku ,,Kdo jsem ?", odpovíte si na všechny otázky.
Stanete se příčinou svého štěstí.

A podíval se na všechny s láskou a dodal :

Ticho mnohé odhalí.
Buďte sami sebou.

ze stránek www.narucsvetla.wz.cz

Výroba potravin a úbytek pracovních míst v naší zemi.

21. července 2011 v 21:06 | Oldřich Ulrich |  Ostatní - zajimavosti

Mochovská zelenina. Výroby potravin a úbytek pracovních míst v naší zemi.


MÁŠ-LI ČAS, PŘEČTI SI TO DO KONCE :-)))))) Jsme fakt jako v Kocourkově :-))
Tak teda nevím - je to tak, není to tak, proč je to tak, kdyby to bylo tak. Mochov východně od Prahy byl dlouhá léta považován za místo, odkud k českým hospodyňkám plyne mražená česká zelenina. Pokud dnes do Mochova zavoláte a budete chtít hovořit s někým, kdo má na starost výrobu, neuspějete.To musíte volat do Rakouska, veškerá výroba se přesunula tam, tady je už jenom obchod, říká do telefonu spojovatelka. A skutečně. Výrobky, které jsou dnes v obchodní síti stále prodávány pod značkou Mochov, respektive Mochovská zelenina, mají na obalu připsáno
Made in Austria.
Nadnárodní koncern Ardo o přesunu výroby obchodní partnery informoval v listopadu loňského roku. Podobných příběhů najdeme celou řadu, psány jsou jak přes kopírák.
Během letošního roku zcela ukončil v Česku výrobu I koncern Unilever. V Povltavských tukových závodech v Nelahozevsi dostalo výpověď přes šest stovek lidí. Výsledkem je, že všechny
rostlinné tuky, které z Nelahozevsi do českých kuchyní putovaly (Perla,
Flora, Rama, Hera) jsou dnes dováženy z jiných evropských závodů. Týdeník Ekonom se zajímal, odkud k nám míří například Hera, tradiční surovina pro vánoční cukroví. Místem výroby jsou polské Katowice, uvádí mediální zástupce Unileveru Martina Janebová. Z Polska se na český trh dovážejí I některé cukrovinky s logem pražské čokoládové hvězdy Orion, zrozené v roce 1896. Dnes z produkce švýcarského koncernu Nestlé. Konkrétně oplatka Delissa. Tajné informace? U některých firem je cítit, že o tomto tématu se baví jen velmi nerady.
Když chtěl týdeník Ekonom do koncernu Tchibo informaci o aktuálním místě výroby kávy Jihlavanka, nejprodávanější kávy na našem trhu (která se kdysi skutečně pražila v Jihlavě, ale v roce 2005 se výroba přestěhovala do Vídně), odpověď nedostal. Výrobní závody máme ve více zemích, ale konkrétní místa nesdělujeme, uvedla PR manažerka české pobočky Tchibo Eva Kadlecová. Na zaslané otázky nereagoval ani švýcarský koncern Hero, který na český trh uvádí dětskou výživu pod tradiční značkou Sunar. Z údajů na obalech lze ale odvodit, že aktuálním místem původu je převážně Velká Británie, u některých produktů Španělsko. Přitom ještě do roku 1999 se Sunar vyráběl v Zábřehu na Moravě. Zákazníci v supermarketech si těchto přesunů většinou ani nevšimnou, protože na obalech informace o původu chybějí či je zde uvedeno pouze Made in EU.Jedno by Jim to ale být nemělo. Kdo tady jednou bude platit daně, z čeho ten stát bude žít a kde lidi seženou práci, když se všechna výroba přesune pryč? táže se prezident Potravinářské komory ČR Miroslav Toman. I z těchto důvodů komora chce, aby se informace o místě výroby na obalech povinně zveřejňovaly. Klamání spotřebitele? Kdo by neznal televizní reklamu o Pepovi ze středočeských Sedlčan?Plísňový sýr prodávaný pod značkou

Sedlčanský Hermelín je další ze stálic českých ledniček. Jaké překvapení na zákazníky asi čeká, když zjistí, že některé šarže pocházejí z Polska. Týdeník Ekonom se opakovaně snažil od zástupců firmy Bongrain získat k celé věci nějaké stanovisko. Bez úspěchu. Výrobce přitom nijak neomluví, že polská výroba je výrazně menšinová a dochází k ní jen tehdy, když česká mlékárna kapacitně nestíhá. Alespoň tak zní neoficiální odpověď jednoho z manažerů. V Polsku se dnes ale částečně vyrábí I některé sýry Lučina,další tradiční produkt sedlčanských mlékáren. Skupina Bongrain v tom ale není sama. Konkurenční francouzský koncern Bel, který do roku 2000 vlastní Želetavskou sýrárnu na Třebíčsku, používá podobné praktiky. Část tavených sýrů - chlubících se více než stoletou značkou Želetava - vyrábí na Slovensku. Konkrétně v Michalovcích. České značky z ciziny, to není jen záležitost potravinářského průmyslu. Například autobaterie Akuma se dnes vyrábějí v Itálii (veškerou výrobu tam z Mladé Boleslavi přesunul italský koncern Fiamm, který Akumu ovládl v roce 1998). Tužky pod značkou Koh-I-noor vyrábí impérium rodiny Břízových nejen v Česku, ale I v Rusku, Bulharsku a Číně. Výroba zápalek Solo se ze Sušic přesunula do Indie, elektrospotřebičů ETA zase do Číny. Altruismus nečekejme.
Vraťme se ale k hypotetickému importu škodovek z Číny. Filiálka Volkswagenu v Šanghaji už vyrábí modely Fabia, Octavia a Superb
v roce 2013 přibude I Yeti. Čína je už pro Škodovku největším trhem. Letos by tam mělo být prodáno 180 tisíc vozů. Nynější šéf Škodovky Winfried Vahland v minulých dnech uvedl, že Škodovka bude zvažovat I dovoz levnějších čínských autodílů pro výrobu v Evropě. Kolik už zbývá k tomu, aby se do Evropy vozily celé čínské škodovky,nejen díly? Mzdové náklady mluví jednoznačně ve prospěch čínských dělníků...


Oldřich Ulrich
aeroulrich@seznam.cz

JOGURTY - STOJÍ ZA TO PŘEČÍST!

10. července 2011 v 20:29 | Evropské středisko Center for Food |  Ostatní - zajimavosti
JOGURTY - STOJÍ ZA TO PŘEČÍST!

21.4.2011 05:49:39 Evropské středisko Center for Food

Safety provedlo rozsáhlou výzkumnou studii na éměř 1,000 jogurtů vyráběných
různými mlékárenskými společnostmi, aby zjistilo, jestli jsou tolik oblíbené jogurty zdravé, jak tvrdí reklama.
Výsledky výzkumu se ukázaly být zklamáním: jogurty nemají na lidské tělo pozitivní zdravotní účinek, ani neposilují imunitní systém. Podle výzkumu nemají jogurty žádný pozitivní vliv na trávení a zažívání.
Vlastně jsou jogurtové nápoje zcela neprospěšné - tělo neposilují jak tvrdí reklamní slogany jejich výrobců, uvedl internetový magazín Medpulse. Mnoho společností vyrábějících jogurty stále působí na potenciální zákazníky starými slogany, tvrdícími, že jejich produkty mají vysoce pozitivní vliv na zažívací a imunitní systém. Zkrátka jogurt není nic jiného, než atrapa. Navíc některé jogurty, stejně jako další typy mléčných produktů, mohou být pro lidské zdraví nebezpečné.
Mnoho jogurtů dostupných dnes ve všech obchodech a světě nemá s produktem vymyšleným před několika tisíci lety na území moderního Bulharska nic společného.
Stále věříte mýtům o probiotických bakteriích, které zlepšuj imunitní systém a zažívací trakt? Pokud ano, jste ohlupováni. V Moskvě došlo k mnoha případům, kdy lidé vedoucí zdravý způsob života byli nakonec hospitalizováni. U mnohých z těchto pacientů bylo diagnostikováno poškození slinivky. Po dotazu na jejich jídelníček řekli, že konzumovali jogurtové nápoje od Danone jako Actimel a další. Na tomto faktu není nic překvapivého. Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 -geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo.Geneticky modifikované typy škrobů mají velké molekuly.
Chemici, kteří takové látky vyrábí, říkají, že je nemožné předpovědět, jak se budou tato molekulární monstra chovat v lidském těle. Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách. Vědci stále neví, jestli se tyto škroby během trávícího procesu rozkládají, a jak.
Podle současných znalostí lze předpokládat, že takové škroby poškozují slinivku břišní. Lidské tělo očividně neví, jak rozštěpit tak nepřirozeně velké molekuly. Co se týká zázračných probiotických bakterií v komerčně vyráběných jogurtech, bylo zjištěno, že takové bakterie mohou v lidském žaludku přežít pouze několik minut a tak nemohou mít na zažívací trakt pozitivní vliv.
Člověk by měl vzít v úvahu, že mléčné produkty s probiotiky, které mají trvanlivost několik měsíců, nejsou přírodní produkt s pozitivními účinky.
Odborný pohled složení Actimelu podle východní medicíny běžné mléčné výrobky (průmyslově vyráběné, zahušťované, pasterované a homogenizované) zahleňují organismus, podporují záněty v těle apod.Vhodnou volbou jsou bio jogurty a nehomogenizované sýry a mléko, konzumovat max. 4xtýdně. Ve Velké Británii je reklama na prospěšné účinky Actimelu již zakázána. Podívejte se na složení Actimelu.Obsahuje glukózu, cukr, modifikovaný škrob, a obyčejné mléko, které je homogenizované. Běžný bílý cukr je toxin, který oslabuje imunitní systém.

Hlíva ústřičná recepty II

10. července 2011 v 20:16 | www.hliva-ustricna.cz |  Zdravý životní styl

recepty - SALÁTY

Hlívový salát míchaný
250 g hlívy, 2 rajčata, 50 g jemné šunky, 1 vařené vejce, lžička olivového oleje, pepř, citronová šťáva, sůl
Houby nakrájíme na nudličky a v malém množství osolené vody 5 minut povaříme. Necháme na sítku okapat a zchladnout. Do misky vložíme na nudličky nakrájenou šunku, na kolečka vařené vejce a rajčata. Přisypeme hlívu a vše zalijeme zálivkou. Zálivku si připravíme z octa, soli, oleje,citronové šťávy a pepře. Dobře promícháme a necháme uležet v chladničce. Podáváme s chlebem, nebo pečivem.
Hlívový salát s kuřecím masem
500 g hlívy,1 dl vody, 2 lžíce oleje, pepř, kuřecí šunka, nebo zbytky pečeného kuřecího masa, salátová okurka, ocet, 1 lžíce sterilovaného hrášku a kukuřice, sůl
Hlívu očistíme, nakrájíme a podusíme na tuku nejméně 20 minut. Podušené houby necháme vychladnout. v misce smícháme vychlazenou hlívu s nasekaným kuřecím masem, nebo šunkou, osolíme, opepříme. Vše promícháme podle chuti s octem a sterilovanou zeleninou a necháme v chladničce uležet. Ozdobíme okurkou.
Hlívový salát se zeleninou
250 g hlívy, 150 g mrkve, 100 g celeru, 1 velká cibule, 1 lžíce oleje, mletý pepř, drcený kmín, ocet, sůl
Hlívu nakrájíme na nudličky a jemně povaříme v osolené vodě. Přecedíme přes sítko a necháme okapat a vychladnout. Na struhadle nastrouháme zeleninu na nudličky, vmícháme vychlazené houby a drobně nasekanou cibuli. Osolíme, opepříme a můžeme dochutit olejem a octem. Necháme v chladničce nejméně 2 hodiny uležet. Podáváme jako letní salát, nebo k masovým minutkám.
Hlívový salát s jogurtem a křenem
450 g hlívy, olej, pepř, drcený kmín, 1 bílý jogurt, citronová šťáva, kousek křenu, listy zeleného salátu, sůl
Houby nakrájíme na větší kousky a podusíme na trošce oleje s pepřem, kmínem a solí. Zakapeme citronovou šťávou a necháme vychladnout. Podušené hlívy smícháme s bílým jogurtem, dochutíme strouhaným křenem. Skleněné poháry nebo misky vyložíme listem salátu, navršíme hlívovou směs a dáme do chladničky na 30 minut vychladit. Podáváme s pečivem.
Hlívový salát s majonézou
550 g hlívy, olej, pepř, drcený kmín, majonéza, citronová šťáva, listy zeleného salátu, sůl
Houby nakrájíme na větší kousky a podusíme na trošce oleje s pepřem, kmínem a solí. Zakapeme citronovou šťávou a necháme vychladnout. Podušené hlívy smícháme s majonézou. Skleněné poháry, nebo misky vyložíme listem salátu, navršíme hlívovou směs a dáme do chladničky na 30 minut vychladit. Podáváme s pečivem.
Hlívová pomazánka
200 g hlívy, 2 lžíce másla, 2 tavené sýry, 2 sýry žervé, 1 cibule, 1 sterilovaná okurka, hořčice, mléko, nebo smetana, pepř, sůl
Nakrájenou hlívu dusíme na tuku asi 20 minut. necháme zchladnout a pomeleme. sýry se smetanou utřeme ručním šlehačem do hladka, přidáme nastrouhanou cibuli a kyselou okurku, dochutíme solí, pepřem a hořčicí. nakonec vmícháme houby. Pomazánku natíráme na chléb.
Hlívový salát s celerem
300 g hlívy, 1 menší celer, jablko, cibule, pepř, olej, petrželka, citronová šťáva, sůl
Pokrájené houby podusíme na minimu tuku v kastrolu. Oloupaný celer uvaříme v osolené a okyselené vodě téměř do měkka. Horký nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme na jemné kousky, jablko nastrouháme na hrubém struhadle. Vše smícháme, osolíme a okořeníme. Promícháme s olejem a zakapeme citronovou šťávou. necháme v chladničce uležet. Posypeme sekanou petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.
Pomazánka z plísňového sýra s hlívami
150 g plísňového sýra, 2 lžíce zakysané smetany, 150 g hlívy podušené na másle, 50 g pomazánkového másla, 1 lžíce strouhaného křenu, nasekaná pažitka, mletý pepř, sůl
Pomazánkové máslo rozmícháme s nastrouhaným sýrem a zakysanou smetanou na kašičku. Přidáme posekané udušené houby, křen, pažitku, osolíme a dle chuti okořeníme. mažeme na pečivo, nebo pomazánkou plníme vydlabaná čerstvá rajčata.
Pikantní hlívová pomazánka
2 lžíce oleje, 150 g hlívy, mletý pepř, 100 g smetanového sýra, 100 g taveného sýra, 2 lžíce smetany, 50 g kyselých sterilovaných okurek, 1 malá cibule, lžíce hořčice, sůl
Na tuku udusíme houby. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Utřeme smetanový a tavený sýr se smetanou, přidáme nasekané okurky, cibuli a hořčici. Dokonale utřeme. Vmícháme podušené houby a znovu dokonale promícháme. Podáváme s pečivem.

recepty - POLÉVKY

Hlívová polévka
500 g hlívy, 2 cibule, 1 kostka masoxu, pepř, mletá paprika, lžíce oleje, kořenová zelenina ( mrkev, petržel, celer ), na zahuštění nastrouhaná syrová brambora, voda, sůl
Hlívu nakrájíme na hrubé nudličky i s nožičkami. Do hrnce dáme zpěnit na olej cibule nakrájené na kostičky, zasypeme mletou paprikou. Vložíme nakrájené houby, prudce orestujeme. Zalijeme vodou s kostkou masoxu a vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, dokořeníme pepřem. necháme asi 25 minut vařit. Do polévky vložíme nastrouhanou bramboru a vaříme tak dlouho, až se polévka zahustí. Posypeme čerstvou zelenou natí petržele, nebo pažitky. Podáváme i jako svačinu s pečivem.
Falešná dršťková polévka z hlívy
400 g hlívy, olej, nebo sádlo, 1 velká cibule, mletý pepř a paprika, kmín, majoránka, 4 stroučky česneku, 1 kostka bujonu, mouka na zahuštění, sůl
Houby nakrájíme na nudličky a prolijeme na sítku vodou. Cibuli zpěníme na tuku s paprikou, vložíme houby a chvíli orestujeme.Zalijeme vodou s masoxem, dokořeníme pepřem, česnekem a majoránkou, osolíme. Vaříme do měkka. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a chvíli povaříme. Podáváme s chlebem.
Rýžová polévka s hlívou
250 g hlívy, 50 g rýže, 50 g másla, nebo oleje, 1 střední cibule, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml mléka, pepř, 1 žloutek, 70 g strouhané kořenové zeleniny, muškátový oříšek, sůl
V kastrolu usmažíme cibuli na oleji a přisypeme hladkou mouku, z které uděláme cibulovou zásmažku. Přilijeme 1 šálek vody, přidáme pokrájenou hlívu, zeleninu, osolíme a okořeníme. Vaříme do poloměkka. Vhodíme opláchnutou rýži a znovu vaříme. před ukončením varu v mléce rozšleháme žloutek a vlijeme do polévky. Podáváme sypané natí dokořeněné strouhaným muškátovým oříškem. podáváme s chlebem.
Hlívová česnečka
200 g hlívy, 1 lžíce sádla, 4 stroučky česneku, kmín, mletý pepř, polévkové koření, sůl
Houby nakrájíme a na tuku orestujeme. Vše zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme, opepříme a vaříme do změknutí. Česnek utřeme na soli a přidáme před koncem varu do polévky. Dochutíme polévku novým kořením. Chléb nakrájíme na kostičky a osmažíme je na pánvi na zbytku oleje. Podáváme k polévce na zvláštním talíři.
Houbová polévka z hlívy
200 g hlívy, 5 středně velkých syrových brambor, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), mletý pepř, mletá sladká paprika, 1 - 2 cibule, olej, majoránka, kmín, vegeta, sůl
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pokrájenou hlívu, brambory nakrájené na kostičky, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, kmín, vegetu, nebo masox, přilijeme asi 2 litry vody. necháme vařit do změknutí bramborových kostiček. Zahustíme nastrouhanou bramborou a necháme na chvíli povařit. podáváme s pečivem, sypeme zelenou natí.
Krémová hlívová polévka
500 g hlívy, 1 cibule, 30 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z kostí, nebo masoxu, 2 vařená vejce, 230 ml smetany, zelená petržel, pepř a sůl
Cibuli osmahneme na tuku a vložíme na ni hlívu nakrájenou na nudličky, chvíli vše restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme asi 30 minut. Ve smetaně rozšleháme hladkou mouku, vše vlijeme do polévky a ještě pomalu povaříme. Dochutíme pepřem a osolíme. Do talíře vložíme najemno posekaná vařená vejce a zelenou nať, zalijeme polévkou. Podáváme s chlebem.

recepty OMÁČKY

Hlívová omáčka se smetanou
350 ghlívy, olej, mletý bílý pepř, drcený kmín, 1 kostka masoxu, nebo masový vývar, 230 ml sladké smetany, hladká mouka, cukr, citronová šťáva, sůl
Hlívu očistíme a nakrájíme na hrubší plátky. Do hrnce dáme 1 lžíci oleje a hlívu na něm zvolna dusíme. Pouze přisolíme a dáme trošku pepře, nebo drceného kmínu, ale s kořením opatrně, abychom nezničili vynikající chuť a vůni hlívy. Asi za 15 minut zalijeme dušenou hlívu čistým masovým vývarem, případně vodou s kostkou masoxu. Do hrníčku nalijeme smetanu a dobře rozmícháme s hladkou moukou. Hlívu s vývarem necháme prudce vařit, pomalu vlijeme smetanu a dobře mícháme. Dle chuti přisolíme, můžeme mírně osladit cukrem a okyselit citronovou šťávou. Zmírníme plamen a stále dobře mícháme, abychom omáčku nepřipálili. jako příloha je vynikající houskový knedlík a kousek vařeného hovězího masa, vařený hovězí i vepřový jazyk, nebo libovolné uzené maso.
Hlívová smetanová omáčka k vařenému masu s knedlíkem
500 g nakrájené hlívy, 1 lžíce oleje, mletý pepř, drcený kmín, neslazená Tatra(kondenzované mléko), hladká mouka, 1 kostka masoxu, cukr, ocet, sůl
Hlívu nakrájíme na nudličky a dáme orestovat na olej. Zalijeme masoxovým vývarem.
Osolíme, okořeníme a vaříme asi 20 minut. V kondenzovaném mléku rozšleháme hladkou mouku. Do vařících hub pomalu za stálého míchání vlijeme mléko s moukou, vaříme na velmi malém ohni asi 5 minut. Dochutíme solí, octem a troškou cukru. Podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.
Selská omáčka z hlívy
250 g hlívy, 40 g másla, 1 lžíce oleje, 250 ml kyselé smetany, 1 lžíce hladké mouky, cukr, citronová šťáva, sůl
Nakrájené houby dusíme na másle doměkka. Osolíme, zahustíme hladkou moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme smetanu, osladíme cukrem a okyselíme citronovou šťávou. podáváme s těstovinami, nebo s knedlíkem
Jiná smetanová omáčka z hlívy
200 g hlívy, 1 cibule, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 1 dl smetany, pepř, zelená petrželka, 2 lžíce citronové šťávy, vývar z masových kostí, nebo masoxu, sůl
Na rozpuštěném másle zpěníme nakrájenou cibuli a petrželovou natí, přidáme houby nakrájené na plátky, pokapeme je citronovou šťávou a podusíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji studeným vývarem a vaříme asi 15 minut. Do vývaru vložíme podušené houby, osolíme a opepříme a znovu povaříme. Hotovou omáčku zjemníme smetanou. Podáváme s vařeným, nebo dušeným hovězím masem a s noky.

Účinky hlívy ústřičné + recepty I

10. července 2011 v 20:14 | www.hliva-ustricna.cz |  Zdravý životní styl

KOMU HLÍVA ÚSTŘIČNÁ POMÁHÁ

  • Zcela jistě kardiakům, protože příznivě ovlivňuje krevní tlak a upravuje hladinu cholesterolu v krvi
  • Diabetikům pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi
  • Alergikům a astmatikům
  • Všem, kdo trpí různými záněty, kloubovými a kožními onemocněními. Pouze náhodou až z léků, které se již postupně začínají po celém světě vyrábět, bylo zjištěno, že hlíva odstraňuje i bradavice virového původu a léčí ekzémy.
  • Pokud máte nemocná játra, ledviny, či slinivku, i vám je hlíva ústřičná doporučená. Napomáhá zlepšovat metabolizmus a regenerovat vnitřní orgány.
  • Jestli pociťujete příznaky stárnutí, i vy vyzkoušejte hlívu, protože právě zvýšenou regenerací buněk ve své podstatě zpomaluje stárnutí.

CENNÉ LÁTKY OBSAŽENÉ V HLÍVĚ ÚSTŘIČNÉ

Hlíva ústřičná obsahuje hned několik vitamínů, a nejen ty. Kromě vitaminů řady B a vitaminů D, C, K obsahuje také stopové prvky jako je železo, draslík, fosfor, sodík, zinek, selén, bór, jód a především beta 1,3-D glukany, jejichž výtěžnost je až 50%. Obsahuje také mevinolin, množství důležitých proteinů, enzymy, steroly, aminokyseliny a mastné kyseliny a dále bohatou škálu nejrůznějších cukrů od alditů, monosacharidů až po polysacharidy rozpustné a nerozpustné. Ve vodě nerozpustné polysacharidy reprezentuje chitin a chitosan, které mají mnoho účinků například: snižují hladinu cholesterolu a tuku v krvi, hladinu kyseliny močové.

Osvědčené recepty


Na této stránce naleznete nápady, jak využít hlívu ve Vaší kuchyni

HLÍVA JAKO VÍDEŇSKÝ ŘÍZEK

Spotřeba: 400 g hlívy ústřičné, 3 PL hladké mouky, 3 PL strouhanky, 2 vejce, olej na smažení a koření HOUBY VEGI (houbová kořenící delikatesa bez glutamanu sodného)
Postup: Použijeme jenom kloboučky hlívy. Umyjeme je a ubrouskem osušíme. Posypeme HOUBY VEGI a obalujeme v mouce, v rozšlehaných vejcích a v strouhance. Smažíme na oleji z obou stran. Hlívové řízky podáváme teplé s bramborovou kaší.

DRŠŤKOVÁ POLÉVKA Z HLÍVY

Spotřeba: 500 g hlívy ústřičné, 2 cibule, 1,5 l vody, 1 PL oleje, VEGI VEGI (zeleninová delikatesa bez glutamanu sodného), mletá sladká paprika, majoránka, 2 stroužky česneku, 1 PL hladké mouky
Postup: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na úzké proužky nakrájenou hlívu a dusíme. Potom přimícháme papriku a hned zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla. Přidáme zeleninovou delikatesu VEGI VEGI, lisovaný česnek a majoránku. Polévku necháme krátce povařit a za stálého míchání ji zahustíme hladkou moukou.

CIBULE PLNĚNÁ HLÍVOU

Spotřeba: 8 velkých cibulí, 500 g hlívy ústřičné, 3 PL strouhaného sýru, 2 PL másla, koření HOUBY VEGI
Postup: Z cibulí odřežeme vršek a dusíme je 5 minut ve vodě, potom z nich lehce vybereme vnitřní vrstvy a připravíme cibulové misky. Vybranou cibuli najemno nakrájíme, zlehka osmahneme na másle, přidáme očištěnou a nakrájenou hlívu. Po 20 minutách tepelné úpravy směs ochutíme kořením HOUBY VEGI, naplníme cibulové misky, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme asi 10 minut v zapékací misce. Podáváme jako předkrm nebo jako přílohu k masu s rajčatovou omáčkou.

HLÍVA NA ČESNEKU

Spotřeba: 400 g hlívy, 2 stroužky česneku, 3 PL hladké mouky, 100 g oleje na smažení, HOUBY VEGI - houbová kořenící směs bez glutamanu sodného
Postup: Použijeme jenom klobouky, které očistíme a umyjeme vlažnou vodou. Potřeme je česnekem a ochutíme HOUBY VEGI. Obalíme v mouce a pomalu smažíme na oleji. Podáváme s tatarskou omáčkou a s americkými bramborami.

HLÍVA JAKO ŠPÍZ

Spotřeba: 250 g hlívy, 1 vejce, 150 g tvrdého sýru, 100 g salámu, 2 PL hladké mouky, 4 PL mléka, olej, HOUBY VEGI - houbová kořenící směs bez glutamanu sodného s hlívou ústřičnou
Postup: Klobouky hlívy očistíme, povaříme ve slané vodě, pokrájíme na větší kousky, okořeníme HOUBY VEGI. Na jehlu střídavě navlékáme plátky hlívy, plátky sýra a kolečko salámu (lze doplnit pro rozmanitost např. žampiony). Plnou jehlu obalíme v těstíčku z mléka, mouky a vajíčka a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Podáváme teplé se zeleninovou oblohou a bramborami.

DOBRÉ RADY S HLÍVOU

Sušenou hlívu rozemletou na prášek můžeme použít i do bábovek, dortů, koláčů jako přírodní zvýrazňovač chuti (další informace také na sRecepty.cz ). Podtrhne vám skvělou chuť oříšků, kokosu, ovoce...

Pokrmy dle následujících receptů můžete připravovat jak z čerstvé hlívy, tak i ze zde zakoupené hlívy sušené. Tato po namočení zvětší svůj objem až 12 ti násobně a lze ji zpracovávat stejně jako čerstvou hlívu.
Hlívu drcenou můžete mimo přímé konzumace pro její zdravotní účinky používat jako houbové koření při vaření, pečení i přípravě salátů. Pokrmy získají vynikající houbovou chuť.

recepty - PŘEDKRMY

Hlívový salát
250 g hlívy, 100 g cibule, cukr, mletý pepř, voda dle potřeby, sůl, citronová šťáva, majonéza nebo bílý jogurt
Kloboučky hlívy podusíme na trošce oleje s mírným podlitím vodou. Po vychladnutí pokrájíme houby na drobné kousky, smícháme s jemně nakrájenou cibulkou a zalijeme nálevem z vody, cukru, soli, citronové šťávy a jogurtu, nebo majonézy. Opepříme a dobře promícháme. Salát necháme nejméně hodinu uležet v chladničce. Poté můžeme podávat. K dozdobení použijeme například list zeleného salátu.
Obložené chlebíčky s hlívami a sardelkami
veka, sardelová pasta, máslo, 150 g jemně nakrájené drůbeží šunky, 1 vařené vejce, plátky sýra, 1 sklenička naložené hlívy, sladkokyselá okurka, kapie, olivy
Veku nakrájíme nožem na plátky, namažeme máslem a sardelovou pastou. Obložíme šunkou, plátkem sýra, kolečkem vařeného vejce, olivou, vějířkem okurky a proužky kapií. Doplníme nakládanou hlívou, kterou necháme okapat na sítku. Ozdobíme sekanou zelenou natí a strouhaným tvrdým sýrem.
Hlívové placičky
400 g očištěné hlívy, 700 g brambor, 50 g másla, 2 vejce, 200 g polohrubé mouky, pepř, drcený kmín, sůl.
brambory uvaříme ve slupce, pak oloupeme, nastrouháme na struhadle a dáme do mísy. Přidáme utřené máslo, sůl, pepř, vejce a promícháme. Nakonec vmícháme mouku a těstíčko dobře propracujeme. Hotové bramborové těsto vyválíme na vále na 1 cm tlustou placku. z těsta nakrájíme rádýlkem čtverce asi 6 x 6 cm. Hlívu podusíme asi 15 minut s kmínem a solí na tuku. Hmotou naplníme čtverce z bramborového těsta, které přehneme, dobře uzavřeme a obalíme v trojobalu jako řízek a osmažíme. obložíme zeleninou a posypeme zelenou natí.
Houbové bagety
3 bagety, 500 g hlívy, 1 zelená paprika nebo kapie, 5 plátků salámu, 5 stroužků česneku, 2 sterilované okurky, 1 cibule, 200 g strouhaného parmazánu, voda, pepř, mletá sladká paprika, drcený kmín, 1 lžíce oleje, zelená petrželka,sůl
Houby očistíme, propláchneme na sítku a necháme okapat. Nakrájíme na kostičky. Vložíme na rozpálený tuk a podusíme. Zelenou papriku, salám, okurky, cibuli a česnek nasekáme na malé kousky a spolu s petrželkou přidáme k houbám. Vše zalijeme horkou vodou a dusíme asi 20 minut. Bagety podélně rozkrojíme, na ně navršíme hotovou směs a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečivo položíme na vymaštěný plech a zapečeme v troubě při 200 o C asi 10 minut. Podáváme horké.
Plněná rajčata s hlívou
4 větší rajčata, 250 g hlívy, 1 vejce, máslo, citronová šťáva, pepř, sůl, na ozdobu petrželka
Nejdříve si připravíme rajčata, která seřízneme ostrým nožem, vršek rajčete použijeme jako víčko. Vnitřky opatrně vydlabeme malou lžičkou. Pokrájenou hlívu a dužninu z rajčat osolíme, opepříme a dusíme na másle. Hotové zahustíme vajíčkem. Plníme do připravených vydlabaných rajčat. Do vnitřků rajčat před plněním nakapeme citronovou šťávu. Přiklopíme víčkem z rajčete a sypeme zelenou petrželkou. Podáváme s pečivem.


Jak na komáry - přírodní repelent

10. července 2011 v 20:06 | zkušenosti neznámých autorů et |  Ostatní - zajimavosti
Výroba vlastního přírodního repelentu proti komárům

koupit si normální 200 ml skleničku alpy, a do toho nastrkat 30 kousků hřebíčků, co má doma každý na dělání svařáku, nechat to tam vyluhovat a po 24 hodinách se s tím namazat, hřebíček nevyndávat, ale nechat tam, alpa maličko zhnědne.....cena 30 Kč za prostředek, který funguje naprosto nečekaně, zkusil jsem to sám a už po 4 hodinách vyluhování komáři odlétali hledat jinou oběť......

Superbakterie E. coli byla vyrobena bioinženýrsky

10. července 2011 v 19:49 | orgo-net.blogspot.com |  Ostatní - zajimavosti
Hra s obviňováním zeleniny nadále pokračuje v celé EU, kde superodolný kmen e. coli postihuje pacienty a plní nemocnice v Německu, ale naprosto nikdo nemluví o tom, jakým kouzlem se e. coli mohla stát odolnou vůči osmi různým třídám antibiotk a pak se náhle objevit v potravinách.
Tato variace E. coli patří do kmene O104, a kmeny O104 nejsou normálně téměř nikdy odolné vůči antibiotikům. Aby získaly tuto odolnost, musejí být opakovaně vystavovány antibiotikům, aby na ně byl vyvíjen "mutační nátlak", který je donutí k úplné odolnosti proti lékům.
Jste-li zvědavi na původ takového kmene, musíte především sledovat, jak probíhala inženýrská změna e. coli a dosti přesně determinovat, kterým antibiotikům byla baktérie vystavena během svého vývoje. A tento krok byl učiněn (viz níže), a když se podíváte na genetické dekódování tohoto kmene O104, který nyní ohrožuje konzumenty potravy po celé EU, objeví se fascinující obraz, jak muselo dojít k jejímu vzniku.
Genetický kód odhaluje historii kmene
Když vědci v německé Institutu Roberta Kocha dekódovali genetickou stavbu kmene O104, zjistili, že je odolný všem následujícím antibiotikům a jejich kombinacím:
• penicillins
• tetracycline
• nalidixic acid
• trimethoprim-sulfamethoxazol
• cephalosporins
• amoxicillin / clavulanic acid
• piperacillin-sulbactam
• piperacillin-tazobactam
Navíc tento kmen O104 má schopnost produkovat speciální enzymy, které mu dodávají to, co by se dalo nazvat "bakteriální superschopnosti", technicky známé jak ESBL.
"Extended-Spcectrum Beta-Lactamases (ESBL) jsou enzymy, které mohou být produkovány baktérií a učinit je odolnou vůči cefalosporinům, jako ceufuroxim, cetofaxim a ceftazidim - to jsou nejužívanější antibiotika v mnoha nemocnicích", vysvětluje Agentura ochrany zdraví v UK.
K tomu má tento kmen O104 navíc dva geny - TEM-1 a CTX-M-15, před nimiž se "chvějí lékaři již od 90. let," jak píše The Guardian. Proč se lékaři před nimi chvějí? Protože jsou tak smrtelné, že u mnoha jimi nakažených lidí dojde ke kritickému selhání orgánů a oni prostě zemřou.
Jak se bioinženýrsky vyrábí superbaktérie
Jak tedy přesně dojde k tomu, že vznikne kmen baktérií odolný vice než tuctu antibiotik v osmi různých kategoriích léků, obsahující dvě smrtelné mutace genů plus schopnosti enzymu ESBL? Je skutečně jenom jeden způsob, jakým se to může stát (a jeden jediný) musíte vystavit tento kmen e. coli všem osmi třídám antibiotických léků. Obvykle se to nedělá najednou, samozřejmě: nejprve ji vystavíte penicilínu a vezmete přeživší colonie, které jsou odolné penicilínu. Pak je dále vystavíte tetracyklinu. Přeživší kolonie jsou nyní odolné jak penicilínu, tak tetracyklínu. Pak je vystavíte sulfaléku a posbíráte přeživší kolini, a tak dále. Je to proces genetické selekce, prováděný v laboratoři, za účelem požadovaného výsledku. Takto vznikají některé biozbraně vyráběné americkou armádou ve Ft. Detrick, Maryland.
I když skutečný proces je trochu složitější, závěrem je, že vytvoření kmene bakterie e. coli, který je odolný osmi třídám antibiotik, vyžaduje opakované a vytrvalé vystavování těmto antibiotikům. Je sktuečně nemožné si představit, jak by k tomu mohlo dojít samo od sebe v přírodním světě. Například, kdyby tato baktérie pocházela z jídla (jak nám tvrdí), kde potom získala všechny tyto odolnosti vůči antibiotikům, když je faktem, že na zeleninu se antibiotika nepoužívají?
Když vezmeme v úvahu genetické důkazy, které nyní stojí před námi, je těžké si představit, jak by se toto mohlo odehrát "divoce". Zatímco resistence na jedno antibiotikum je běžná, vytvoření kmene a. coli odolného osmi různým třídám antibiotik - v kombinacích - prostě popírá zákony genetické permutace a kombinace v přírodě. Jednoduše řečenu, tato superbaktérie e. coli nemohla vzniknout přirozeně. A zbývá tedy jediné vysvětlení, odkud může pocházet: z laboratoře.
Kmen byl vytvořen uměle a pak vypuštěn do světa
Důkazy nyní ukazují na to, že tento smrtící kmen e. coli byl uměle vytvořen a pak buď uměle vypuštěn do potravin, anebo nějak unikl z laboratoře a vstoupil do potravin sám. Pokud nesouhlasíte s tímto závěrem, a to klidně můžete, pak musíte najít vysvětlení, jak se tato oktobiotická baktérie (imunní vůči 8 druhům antibiotik) vyvinula sama od sebe ...
A tento závěr je ještě děsivější nežli "bioinženýrské" vysvětlení, protože by znamenalo, že oktobiotické baktérie se prostě mohou objevit kdekoliv kdykoliv bez příčiny. A to by byla dosti exotická teorie.
Můj závěr dává lepší smysl: Tento kmen e. coli byl téměř jistě vytvořen uměle a pak vypuštěn do potravin se specifickým cílem. Jaký cíl by to mohl být? Zdá se mi, že je to evidentní.
Současně tu působí problém, reakce a řešení. Nejprve způsobit PROBLÉM (smrtící kmen e. coli v potravinách). Pak počkat na veřejnou REAKCI (obrovské pozdvižení, protože lidé jsou terorizování e. coli). Jako odpověď na to přijde žádoucí ŘEŠENÏ (totální kontrola nad globální zásobou potravin a postavení mimo zákon syrové potravy, syrového mléka a syrové zeleniny).
A o tom to celé je, samozřejmě. FDA (Americký úřad pro potraviny a léky) se spolehl na stejný jev v USA, když prosazoval svůj nedávnyý "Zákon o modernizaci bezpečnosti potravin", který v podstatě staví mimo zákon malé rodinné organické farmy, pokud nelížou holínky regulátorů FDA. FDA byl schopen zničit svobodu farmářství v Americe tím, že zahrál na strunu široce rozšířeného strachu, který následoval po vypuknutí nákazy e. coli v amerických potravinách. Když se lidé bojí, samozřejmě, není obtížné přimět je, aby souhlasili s téměř každým stupněm regulační tyranie. A způsobit, aby se lidé báli svého jídla, je velmi snadné ... stačí několik tiskových prohlášení vlády poslaných e-mailem mainsteramovým médiím a je to.
Nejprve zakážeme přírodní medicínu, potom zaútočíme na potraviny
Uvědomte si , že toto vše se děje vzápětí poté, co EU zakázala léčivé rostliny a potravní doplňky - zákaz, který staví mimo zákon nutriční terapie, které pomáhají udržet lidi zdravé a bez nemocí. Nyní, když jsou tyto byliny a dpolňky zakázány, dalším krokem je způsobit, aby lidé měli strach z čerstvé potravy. To proto, že čerstvá zelenina je léčivá, a dokud má veřejnost právo koupit si čerstvou zeleninu, může vždy zabránit nemoci.
Ale pokud můžete způsobit, aby se lidé BÁLI čerstvé zeleniny - nebo postavit ji vůbec mimo zákon - pak můžete donutit veškerou populaci, aby žila z mrtvé stravy a předzpracované stravy, která podporuje degenerativní nemoci, a tak posílit postavení mocných farmaceutických společností.
To vše je součástí stejného plánu, jak vidíte: udržet lidi v nemocech, odepřít jim přístup k léčivým bylinám a doplňkům, a pak využít jejich utrpení prostřednictvím globálních farmaceutických kartelů.
Geneticky modifikované potraviny hrají samozřejmě podobnou roli: jsou vytvořeny k tomu, aby kontaminovaly naše potraviny genetickým kódem, který způsob širocerozšířenou neplodnost mezi lidstvem. A ti, kteří ještě budou schopni se rozmnožovat i po vystavení GMO, budou natolik trpět degenerativními nemocemi, že jejich "léčba" opět bude obohacovat lékové společnosti.
Vzpomínáte si, která země byla nedávno postižena hrozbou e. coli? Španělsko. Proč Španělsko? Vzpomeňte si na uniklé zprávy z Wikilieaks, které odhalily, že Španělsko odolalo zavedení GMO do svého zemědělského systému, i když mu americká vláda skrytě vyhrožuje politickou odvetou za jeho odpor. Falešné obvinění Španělska z rozšíření e. coli je pravděpodobně onou pomstou za španělskou neochotu naskočit do geneticky modifikovaného vagónu.
To je příběh, který stojí za ekonomickým zničením španělských rolníků pěstujících zeleninu. Je to jedna ze zápletek, které probíhají ve schématu událostí kolem e. coli.
Potraviny jako válečná zbraň vytvořená Big Pharmou
Mimochodem, nejpravděpodobnějším vysvětlením, kde byl vyvinut tento kmen e. coli, je, že farmaceutičtí giganti ho vytvořili ve svých vlastních laboratořích. Kdo jiný má přístup k veškerým antibiotikům a vybavení potřebnému k vytvoření cílených mutací potenciálně tisíců kolonií e. coli? Lékové společnosti mají jedinečné postavení k tomu, jak provést tuto akci a mít z ní prospěch. Jinými slovy, mají jak prostředky, tak motivaci, aby se angažovaly speciálně v podobných akcích.
Mimo lékové společnosti jsou tu snad i regulátoři infekčních nemocí, kteří mají podobnou laboratorní kapacitu. Například CDC by to pravděpodobně mohla také provést, kdyby skutečně chtěla.
Důkaz, že někdo bioinženýrsky vytvořil tento kmen e. coli, je zapsán přímo v DNA baktérie, Je to lékařský soudní důkaz, a to, co odhaluje, nelze popřít. Tento kmen prošel opakovanými a dlouhodobými vystaveními osmi různým třídám antibiotik, a pak se nějakým způsobem objevil v potravinách. Jak jinak je toto možno provést, než důkladně naplánovaným schématem provedeným grázlovskými vědci? Není možno, aby vznikla "spontánní mutace" v kmeni tak, aby byl odolný nejvyšším osmi třídám značkových antibiotických léků, které jsou dnes prodávány Big Pharmou. Takové mutace musí být záměrné.
A opakuji, pokud nesouhlasíte s tímto tvrzením, pak to znamená, že říkáte NE, nebylo to uděláno záměrně … stalo se to náhodou! Což je, jak znovu říkám, ještě děsivější!
Protože to znamená, že antibiotická kontaminace našeho světa je na tak extrémním stupni, že kmen e. coli může být v přírodě nasycen osmi různými druhy antibiotik natolik, že se přirozeně vyvine ve smrtící superbaktérii. Pokud tomu lidé věří, tak je to ještě děsivější teorie než bioinženýrské vysvětlení!
Začala nová éra: Biologické zbraně v naší stravě
Ale v obou případech - nezáleží na tom, čemu věříte - je prostou pravdou, že svět nyní čelí nové éře globálních kmenů superbaktérií, které nelze léčit žádnými známými léky. Samozřejmě mohou být snadno zabity koloidním stříbrem, což je právě důvod, proč v posledních letech FDA a světoví regulátoři zdraví zuřivě napadali společnosti vyrábějící koloidní stříbro. Nemohou dopustit, aby veřejnost měla v rukou přírodní antibiotikum, které skutečně funguje. To by zničilo celý jejich záměr, aby všichni lidé byli nemocní.
Ve skutečnosti tyto kmeny e. coli mohou být snadno léčeny kombinací přírodních plnospektrálních antibiotik z rostlin jako je česnek, zázvor, cibule a léčivé rostliny. Navíc probiotika mohou pomoci vyrovnat flóru trávicího systému a "vytěsnit" smrtící e. coli, která by mohla být současně přítomna. Zdravý imunitní systém a dobře fungující trávicí trakt může zvítězit nad infekcí superbakterie e. coli, ale je tady ještě jedna věc, o které lékařská komunita nechce, abyste věděli. Dávají absolutní přednost tomu, abyste zůstali bezmocnou obětí ležící v nemocnici a čekající na smrt, bez jakýchkoli možných vyhlídek. Přesně to je "moderní medicína". Způsobují problémy a prohlašují, že je léčí, a pak vás nedokážou léčit ničím, co by skutečně fungovalo.
Téměř všem úmrtím, která se dnes přičítají propuknutí e. coli, se dá snadno a lehce zabránit. Jsou to úmrtí z nevědomosti. Ale ještě spíše to mohou být také úmrtí na novou éru biologických zbraní v potravě, vypuštěných buď skupinou šílených vědců, anebo systémovou institucí, která vyhlásila válku lidské populaci.